Artikel.. Parketblad (2007)

Ambachtelijk vakmanschap doet uw parketvloer leven!

Werken met zijn handen is voor Gaston Quadvlieg (31) vanzelfsprekend en voor zijn klanten een geschenk uit duizenden. Tot januari 2004 was hij in loondienst van een bedrijf en heeft menig huishouden, bedrijf of instelling kennis kunnen maken met de bijzondere vaardigheden van deze jonge parketteur die nu als zelfstandige ondernemer letterlijk aan de weg timmert! Naast zijn vakbekwaamheid in reguliere werkzaamheden zoals vloeren leggen, schuren en afwerken is hij de specialist voor het vervaardigen van fraaie en zeer precieze mozaïekfiguren die een parketvloer net dat speciale en unieke karakter geven. Zo wordt uw houten vloer behalve een warme solide ondergrond ook nog eens een echt kunstwerk waar men generaties lang plezier van heeft!
Bovendien onderscheidt een Quadvlieg parketvloer zich nog door de wijze waarop deze wordt aangebracht. Gaston: “Als iemand interesse heeft in het laten leggen van een parketvloer, vertel ik altijd precies wat ik doe en waarom. Vaak hoor je dat houten vloeren na verloop van tijd gaan “werken” en dat de invloeden van vochtigheid zichtbaar worden in de vloer, terwijl dit dus niet de bedoeling is. Een goede vloer moet eeuwenlang mee kunnen gaan. Daarom maak ik altijd een houten ondervloer (mozaïek) van 8mm die verlijmt wordt op de afwerkvloer, met daar bovenop een planken vloer (bourgogne of tapis) die verlijmt en een bepaalde bespijkering, gespijkerd wordt op de mozaïek, dat de inwerking van vocht en lucht nihil zijn.” Vandaar dat u ook voor uw badkamer gerust een houten vloer kunt laten leggen. De mogelijkheden zijn dus legio, al naar gelang uw wensen en budget. Ook voor onderhoud en restauratie! Maak dus vrijblijvend een afspraak voor gedegen advies of informatie. Voor vakmanschap met visie komt u bij Quadvlieg Parketvloeren nooit bedrogen uit...

 

Met deze tips zorgt u elke dag goed voor uw vloer

Sommige tips liggen misschien voor de hand, toch is het handig om ze nog eens op een rijtje te zien.

Voorkom los vuil
Zand en vuil zijn als schuurpapier voor uw vloer. Stofzuig daarom regelmatig of haal een Dumby vloerwisser over de vloer. Om de inloop van zand en vuil te beperken, plaatst u schoonloopmatten bij de ingangen.

Houd de vloer droog
Hout werkt als het nat wordt. Het kan uitzetten en kleurverschil geven bij de naden. Zorg er dus voor dat u -indien u de vloer nat afneemt- een goed uitgewrongen doek of mop gebruikt. Neem vocht (bijvoorbeeld van een omgevallen glas) direct op en voorkom lekkende plantenbakken door er een schaal onder te plaatsen.

Voorzie meubels van vilt
Meubels die verschoven worden geven een grote kans op krassen. Tafels en stoelen zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Voorzie deze van vilt en houd de kwaliteit van het vilt in de gaten. Zo blijft u ernstige beschadiging van uw vloer voor.

Kies bureaustoelen met zachte wielen
Intensief gebruik van bureaustoelen met draaiende en zwenkende wielen kan zorgen voor beschadigingen op uw vloer. Kies daarom bij de aanschaf van een bureaustoel voor zogenaamde ‘zachte’ wielen. Laat u hierover adviseren.
onderhoudstips

Plaats een luchtbevochtiger
Hout is gevoelig voor het weer. Door verandering van de luchtvochtigheid (die ontstaat door verandering van het weer met name in de winter) kan uw vloer krimpen of uitzetten. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 50 en 60%. Om deze op peil te houden plaatst u een luchtbevochtiger. Uw vloerspecialist informeert u graag over een luchtbevochtiger.

Let op met naaldhakken
Naaldhakken met beschadigde zolen vormen een grote bedreiging voor uw vloer. De spijkerharde punten veroorzaken lelijke putjes.

Gebruik geen huishoudelijke producten
Dumby is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van hout. En dat is niet voor niets. Gewone huishoudelijke producten kunnen de afwerkingslaag beschadigen en de kans bestaat dat de vloer verkleurt. Een nieuwe afwerkingslaag kan na het gebruik van huishoudelijke producten bovendien minder goed hechten.

 

 

 

 

                 

Quadvlieg Parketvloeren

Brusselseweg 356

6217HC Maastricht

 

Email : info@quadvlieg-parketvloeren.nl

KvK : 14082652

Tel : 043-3478199

Mob : 06-26524797

Openingstijden :

Wij doen alles op

afspraak

 

To The Top